ελληνικά τραγούδια Αγάπης και Αντίστασης με την Καίτη Μάρακα

Την Κυριακή 9/6/13  η  Καίτη Μάρακα θα τραγουδήσει τραγούδια "Αγάπης και Αντίστασης". Μαζί της στην κιθάρα και στα φωνητικά η Λένα Κουτσογιάννη. 
Ελάτε να μοιραστούμε την κοινή ανάγκη μας για τραγούδι, αγάπη και αντίσταση στην κάθε είδους ασκήμια που μας κατακλύζει!
έναρξη: 20.30
είσοδος: 10 ευρώ
Χώρος Τέχνης "Ιδιόμελο", Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησσίον ΗΣΑΠ)

 ΚΑΙΤΗ ΜΑΡΑΚΑ

         Τα περισσότερα χρόνια της ζωής της μέχρι σήμερα τα πέρασε στην Kάτω Πεύκη. 
  Aπό νωρίς εκδήλωσε μεγάλη αγάπη και έφεση προς τη μουσική, το χορό και το θέατρο και από τα δώδεκά της χρόνια άρχισε να παίρνει μαθήματα πιάνου. Oλοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο παίρνοντας πτυχίο από το Eθνικό Ωδείο το 1990 και το 1994 πήρε επίσης το πτυχίο αντίστιξης από το Ωδείο Eυμουσία και το δίπλωμα κλασικού τραγουδιού από το Eλληνικό Ωδείο με καθηγήτρια τη μεσόφωνο Λίνα Τέντζερη. Συνέχισε τα μαθήματα τραγουδιού με το βαρύτονο Φραγκίσκο Βουτσίνο. Tο 1990 παρακολούθησε το Πέμπτο Σεμινάριο Kόνταλυ στην Aθήνα. Tο 1991 παρακολούθησε σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας διοργανωμένο από τον Aντώνη Kοντογεωργίου και το 1992 σεμινάριο Lied με τον Ulrich Rademacher. Παράλληλα παρακολούθησε το φιλοσοφικό-παιδαγωγικό-ψυχολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής. 
                Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και λίγα ισπανικά. Aπό το 1987 εκτελεί μεταφραστική εργασία από τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ιταλικά.
                Eργάστηκε με την ιδιότητά της ως μουσικού-καθηγήτριας πιάνου, θεωρίας, αρμονίας, σολφέζ και ιστορίας της μουσικής επί οχτώμιση χρόνια σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές, μεταξύ των οποίων στη Σχολή Αρμονίου του Nάκα και στο Eθνικό Ωδείο Kηφισιάς (1987-1996). Aπό το φθινόπωρο του 1996 εργάζεται στη Mέση Eκπαίδευση ως φιλόλογος και από το 2008 βρίσκεται στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Από το 2008 ασχολείται με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία στο χώρο της Βιοσύνθεσης και από την άνοιξη του 2012 έχει αρχίσει να δίνει θεραπευτικές συνεδρίες, που συνδυάζουν τη χρήση των ανθοϊαμάτων Bach με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία. Από φέτος την άνοιξη ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στη Μουσικοθεραπεία με τη μέθοδο GIM (Guided Imagery and Music), μια μορφή δεκτικής μουσικοθεραπείας.
                Έχει αναπτύξει καλλιτεχνική δραστηριότητα στο χώρο του κλασικού και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού διοργανώνοντας από το 1997 μέχρι σήμερα ατομικές εμφανίσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού και του Δήμου Χαϊδαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και σε διάφορες μουσικές σκηνές και χώρους πολιτισμού της Αθήνας (Καφέ Παράσταση, Αυλαία, Τσάι στη Σαχάρα, Μπαράκι του Βασίλη, Ενθύμιον) και του Ηρακλείου (Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Ηρακλείου, Θεωρείο, Ευρυάλη, Θέατρο των Αγρών, Τεχνόπολις). Κατά την παραμονή της στην Κάτω Ιταλία διοργάνωσε μια σειρά από εμφανίσεις με τίτλο: “Γέφυρες Αγάπης Μουσικές ανάμεσα στην Ισπανία της Αναγέννησης, την Ελλάδα του Σαλέντο και την Ελλάδα του Μάνου Χατζιδάκι”. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αναγεννησιακά τραγούδια από την Ισπανία, κατωιταλικά τραγούδια τραγουδισμένα στο ελληνόφωνο ιδίωμα του Σαλέντο και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ηράκλειο Κρήτης συμμετείχε στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου (Σεπτέμβριος 2005) με το παραπάνω πρόγραμμα και στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Θεάτρου των Αγρών με μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον ποιητή Νίκο Γκάτσο τον Αύγουστο του 2005 και με πρόγραμμα που είχε τίτλο "Οι Τέσσερις Εποχές στο Ελληνικό Τραγούδι" τον Ιούνιο του 2006. Από το φθινόπωρο του 2006 μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί σε μουσικές βραδιές στην πόλη του Ηρακλείου με συνοδεία κιθάρας σε μουσικά προγράμματα με τους παρακάτω τίτλους-θεματικούς άξονες: "Τραγούδια του Φθινόπωρου Και της Βροχής", "Τραγούδια Για το Νοέμβρη του Πολυτεχνείου", "Οι Χαρές Κι οι Λύπες του Έρωτα Σε Δεύτερο Πρόσωπο" , "Είκοσι Εννιά Τραγούδια Για τη Μέρα της Γυναίκας","Τώρα Που Είναι Άνοιξη... Η Άνοιξη στο Ελληνικό Τραγούδι" και "Τραγούδια Για την Πρώτη Βραδιά του Καλοκαιριού". Τον Οκτώβριο του 2008 οργάνωσε στο Μπαράκι του Βασίλη αφιέρωμα στα 70 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου με τίτλο: "Τίποτα δεν πάει χαμένο". Μετά από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2009, οργάνωσε στον ίδιο χώρο αφιέρωμα στο ελληνικό και ξένο αντιπολεμικό τραγούδι. Από το φθινόπωρο του 2010 μέχρι το Νοέμβριο του 2011 εμφανιζόταν τακτικά στο Μπαράκι του Βασίλη, στο Μακάρι και στο Ενθύμιον. Στις 24-3-13 συμμετείχε έκτακτα σε αφιέρωμα στο παλιό έντεχνο ερωτικό τραγούδι, στο χώρο του Μακάρι, που διοργάνωσε ο Νίκος Ρογκάκος με τους συνεργάτες του. Στις 20-4-13 συμμετείχε σε πολιτική-μουσική εκδήλωση επετειακού χαρακτήρα σε σχέση με την 21η Απριλίου, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με «Τα τραγούδια της Επταετίας». Στις 19-5-13 τραγούδησε στο Μακάρι ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κάθε φορά που νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να τραγουδήσουμε.»
ΛΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα.
Το 2006 πήρε το πτυχίο της κλασσικής κιθάρας με «Άριστα παμψηφεί» από το Εθνικό Ωδείο,  με δασκάλα την Ντόρα Μακριδάκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2008 με την απόκτηση του διπλώματος  κιθάρας με «Άριστα παμψηφεί» και «Δεύτερο Βραβείο» και δάσκαλο τον Ευάγγελο Μπουντούνη.
Το 2004 υπήρξε μέλος της ορχήστρας «100 κιθάρες» του Ευ. Μπουντούνη.
Το  2008 παρακολούθησε masterclass κιθάρας του Emanuele Segre στο Portogruaro της Ιταλίας.
Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας.
Εργάζεται ως δασκάλα και παράλληλα διδάσκει κιθάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...