Ο "Εγωιστής Γίγαντας" σε διασκευή για κουκλοθέατρο από την ομάδα "Τα Πάντα ΦΙ"

Η ομάδα Κουκλοθεάτρου   "Τα Πάντα Φι"   παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»  για δυο Κυριακές, την Κυριακή 23/2/14 και την Κυριακή  9/3/14 την παιδική παράσταση         «Ο Εγωιστής Γίγαντας»!
Το έργο είναι μια διασκευή πάνω στο  παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ και πραγματεύεται τα πολλά πρόσωπα του εγωισμού σε αντιπαραβολή με την ομαδικότητα, τη φιλία, τη χαρά που καταφέρνουν στο τέλος να υπερνικήσουν. Παρακολουθούμε τη διαδρομή που μεταμορφώνει την καρικατούρα του εγωιστή σε άνθρωπο.
Στην παράσταση χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές κουκλοθεάτρου όπως επιτραπέζιες κούκλες και θέατρο σκιών, όλα χειροποίητα.
Κατασκευή κούκλας, σκηνοθεσία, εμψύχωση:  Κική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα
διάρκεια: 50 λεπτά
  
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι  (πλησίον ΗΣΑΠ)
έναρξη: 11 το πρωί
είσοδος:  5 ευρώ

κρατήσεις – πληροφορίες:  210 6817042


Ομάδα Κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι
Λίγα λόγια για μας..

Η Ειρήνη Μάστορα είναι θεατρολόγος του τμήματος της Φιλοσοφικής του Ε.Κ.Π.Α.. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει αγγλικά σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέσω θεατρικού παιχνιδιού. Έχει δουλέψει πολύ με παιδιά, είτε σαν κλόουν σε γιορτές και παιδικά πάρτι, είτε γράφοντας ή διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας παραστάσεις με παιδιά. Έχει ολοκληρώσει δύο ετήσια εργαστήρια κουκλοθεάτρου με τον Στάθη Μαρκόπουλο (κουκλοθέατρο αγιούσαγια) και την Κυριακή Δοξαρά (κουκλοθέατρο Σκάλα), και έχει μαθητεύσει με τον κουκλοπαίχτη Diego Ugaldes (Banyian Theatre) με τον οποίο έφτιαξαν και παρουσίασαν κουκλοθέατρο στους δρόμους της Αθήνας. Ασχολείται με το κουκλοθέατρο από το 2008.


Η Κική Μαλτσάκη έχει αποφοιτήσει από ΙΕΚ Διακόσμησης και έχει κάνει 4 χρόνια ελεύθερο σχέδιο. Έχει ολοκληρώσει δύο ετήσια εργαστήρια κουκλοθεάτρου, με τον Στάθη Μαρκόπουλο (κουκλοθέατρο αγιούσαγια) και τον Φραντσίσκο Μπρίτο (κουκλοθέατρο Baruti στην άκρη της κλωστής), και είναι ο πέμπτος χρόνος που συνεργάζεται με την ομάδα κουκλοθεάτρου Ανέμη κάνοντας παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε σχολεία. Έχει οργανώσει πολλά εργαστήρια κατασκευής κούκλας για παιδιά σε καλοκαιρινά προγράμματα σχολείων, για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Ασχολείται με το κουκλοθέατρο από το 2007.Τηλεφώνα Επικοινωνίας.
Ειρήνη: 6970295192
Κική: 6946611527


2 σχόλια:

anatakti.gr είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση! Το αναδημοσίευσα στο: anatakti.gr Εύχομαι να ανταποκριθούν πολλοί από τους αναγνώστες μου που είναι γονείς...
Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε!
Χάρηκα πολύ που σας βρήκα...

georgia deligiannopoulou είπε...

Ευχαριστούμε πολύ και ως Ιδιόμελο αλλά και εκ μέρους των δύο κοριτσιών που πράγματι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και στη διασκευή του παραμυθιού και στο σκηνογραφικό κομμάτι. Πολύ όμορφες και εκφραστικές κούκλες, ευρηματικές ιδέες!
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την κινητοποίησή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...