Απ' το Νοέμβριο στον Απρίλη: θεατρική ομάδα για παιδιά δημοτικού

Αρχές Νοεμβρίου  στο Ιδιόμελο θα ξεκινήσει μια  ομάδα θεάτρου για παιδιά των πρώτων τάξεων δημοτικού. 
Με αυτοσχεδιασμούς, μουσική, τραγούδι, ζωγραφική, χορό, και  παραμύθια, τα παιδιά θα περνάνε δύο ώρες την εβδομάδα "παίζοντας" και μαθητεύοντας στη δημιουργική έκφραση και την ομαδικότητα. Απώτερος σκοπός,  στο τέλος της περιόδου, τέλη Απριλίου,  να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια θεατρική παράσταση για γονείς και φίλους, εδώ στη σκηνούλα του Ιδιόμελου! 
Το έργο που θα δουλέψουμε είναι μια θεατρική προσαρμογή του λαϊκού παραμυθιού  Η "Μαρούλα"* που έχει διασκευαστεί, με τον τίτλο "Η επιστροφή της Μαρούλας", (εκδόσεις Λαγουδέρα), από την Γεωργία Δεληγιαννοπούλου - ειδικά για αυτή την ηλικιακή ομάδα των 6 -9 χρονών.

Η ομάδα θα συναντιέται μια φορά την εβδομάδα για ένα κανονικό δίωρο (με δύο διαλείμματα) σε μέρα που θα την ορίσουμε από κοινού, μετά από συνεννόηση με τους γονείς (προτεινόμενες μέρες η Δευτέρα, η Τετάρτη κι η Παρασκευή).  

Οι εμψυχωτές της ομάδας Γεωργία Δεληγιαννοπούλου και Μανώλης Γιούργος, μαζί με την παιδαγωγική ευθύνη, αναλαμβάνουν και την σκηνική και εικαστική καθοδήγηση, και την  μουσική διδασκαλία της ομάδας. 

Ανώτατο όριο συμμετεχόντων 10 παιδιά

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 210 6817042

*το παραμύθι "Η Μαρούλα" βρίσκεται στη συλλογή λαϊκών παραμυθιών του Γ. Μέγα (εκδόσεις Εστία - Κολλάρου)

...κι ένα τραγούδι από την παράσταση  του έργου, ΄που δόθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Πεύκης, στο Άλσος Βαρβαρέσου  τον Μάιο που μας πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...