ο δρόμος για την Ιθάκη, θεατρικό εργαστήρι εφήβων

Την Παρασκευή 6/11/15 ξεκινάει το Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων του Ιδιόμελου. Η χορογράφος Γκέλυ Παπαγεωργίου - Χρυσοσπάθη και η φιλόλογος Γεωργία Δεληγιαννοπούλου θα δουλέψουν με τα παιδιά τον μύθο της Οδύσσειας με βάση την Α' Ραψωδία του ομηρικού έπους. Διδακτική και παιδαγωγική πρόθεση ο λόγος,  η κίνηση  και το τραγούδι, να σμίξουν σε μια θεατρική σύνθεση που στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα παρουσιαστεί με μορφή ολοκληρωμένης παράστασης.
Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 2.30 μέχρι τις 16.30
Η συμμετοχή είναι 20 ευρώ το μήνα, για το κάθε παιδί.
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042H Γκέλυ Παπαγεωργίου - Χρυσοσπάθη  έχει  μαθητεύσει στην ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της  “Νίκης Κονταξάκη” και έχει σπουδάσει flamenco στο "Arroyo Nuevo" με δασκάλους  τον Carlos και τον Σταύρο Λίτινα. Παρακολούθησε σεμινάρια με  διακεκριμένους  ξένους και Έλληνες  δασκάλους  flamenco. Παράλληλα σπούδασε θέατρο στην Δραματική σχολή Βεάκη και ενδυματολογία  στην σχολή "Pan–sik". Στον διαγωνισμό "Αφροδίτες" (1989-90) βραβεύτηκε για την ενδυματολογική της δημιουργία.  
Στο ενεργητικό της έχει επίσης σπουδές πιάνου στο "Ωδείο Σκαλκώτας".
Εδώ και χρόνια εργάζεται ως εκφωνήτρια  στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Έχει εργαστεί επίσης σαν αρθρογράφος στην εφημερίδα "Αθμόνιον Βήμα",  και έχει βραβευτεί για  τα κείμενά της (Μάρτιος του 2003). 
Τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με την Γεωργία Δεληγιαννοπούλου  και το  "Ιδιόμελο".

Η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ, θέατρο στο ΚΘΒΕ και παράλληλα μουσική (κιθάρα – φωνητική). Εργάστηκε για χρόνια σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα δουλεύει με (και γράφει για) παιδιά. Το έργο της “Ένα Συννεφάκι στο Πόρτο Τρελό” βραβεύτηκε με το Α΄ βραβείο παιδικού θεατρικού έργου (1996). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής παιδείας και φωνητικής στο Tonalis Music Centre.

Κυκλοφορούν τα βιβλία της:  “Μια Ριγέ Γαρίδα Ροζ”, 
βιβλίο-cd, εκδόσεις Κάστωρ (παιδικά τραγούδια),  «Ανασαίνει ο κήπος»,  συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις Κέδρος, και “Το δέντρο της Αμαλίας”, νουβέλα,  στις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Το διήγημά της “Το νεκρό παιδί” συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή διακριθέντων διηγημάτων (στο διαγωνισμό ΛόγωΤέχνης) “11 γράμματα”, εκδόσεις Καλέντης (2013). 
Ζει και εργάζεται στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...