Από τη Δύση στην Ανατολή, στις 28/3/16

Συναυλία Όπερας Ελλάδας-Τουρκίας!


Καλοκαίρι 2015.

Δύο Τούρκοι και δύο Έλληνες νέοι ανερχόμενοι λυρικοί καλλιτέχνες στο Ζάλτσμπουργκ, το θερινό κέντρο της όπερας. Κοινή τους γλώσσα, το τραγούδι.

Δυο λαοί με ανατολίτικα στοιχεία συναντήθηκαν στη Δύση και βίωσαν την όσμωση  των πολιτισμών μέσω της όπερας.

Μια συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας, καθότι η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και φραγμούς.

Σας καλούμε λοιπόν, σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ανατολή μέσα από τη Δύση. Στο πρώτος μέρος θα συναντήσουμε όπερες μεγάλων συνθετών που εκτυλίσσονται στην Ανατολή και στο δεύτερο θα ανακαλύψουμε την ευρωπαϊκή μουσική γραφή Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών.
Συγκεκριμένα θα ακουστούν άριες και ντουέτι από όπερες όπως Ιούλιος Καίσαρας του Γ.Φ. Χαίντελ, Μωάμεθ ο Β’ του Τζ. Ροσσίνι, Η Ιταλιάνα στο Αλγέρι του Τζ. Ροσσίνι, Σαμσών & Δαλιδά του Κ. Σαιντ-Σανς, Λακμέ του Λ. Ντελίμπ και τραγούδια Ελλήνων συνθετών όπως Α. Ευαγγελάτος, Θ. Σπάθης, Γ. Κωνσταντινίδης, Θ. Σακελλαρίδης και Τούρκων όπως Σ. Αντα, Τ. Ερντενέρ, Μ. Σαν.
Η συναυλία πραγματοποιείται αρχικά στην Τουρκία, στο Ζωγράφειο Ίδρυμα - Σχολείο της Κωνσταντινούπολης  με την στήριξη του Ελληνικού Προξενείου και στην Ελλάδα στο ‘Ιδιόμελο’ - Χώρο Τέχνης στο Μαρούσι.

Συμμετέχουν οι λυρικοί τραγουδιστές Εκίν Σου Πάκερ, σοπράνο, Λεονώρα Γαϊτάνου, μέτζο-σοπράνο, Τόλγκα Σίνερ, κόντρα-τενόρος, Νίκος Ζιάζιαρης, βαρύτονος ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Σπύρος Σουλαδάκης.

Δευτέρα 28/3/16
Έναρξη: 20.00
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Διεύθυνση: ‘Ιδιόμελο’ Χώρος Τέχνης, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, 15122 (Διακόσια μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου).


Πληροφορίες στο http://idiomelo.blogspot.gr καθώς και το 210 68 17 042.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...